ΠΑΙΔΙ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Τρεις βασικοί πόλοι γύρω από τους οποίους περιστρέφεται μεγάλο μέρος της ζωής μας ως ενήλικες, ειδικά αν είμαστε γονείς.

Ο βαθμός που επηρεάζει ο ένας τον άλλο μεγάλος.

Ο βαθμός που γνωρίζουμε πώς να κινηθούμε ανάμεσά τους, μικρός.

Σύλλογοι μαθητών και γονέων προκειμένου να είναι αποτελεσματικοί στην εκτέλεση των καθηκόντων τους που πρόσκαιρα και εθελοντικά καλούνται να ασκήσουν, πρέπει να γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό πώς να το καταφέρουν.

Σημαντικό κομμάτι στο έργο της Ομάδας «Γονέων Δράσεις» στα πλαίσια των δράσεων που έχει υιοθετήσει ο σύλλογος «Εν Δράσει» για την κατάρτιση των μελών των Συλλόγων Γονέων, αποτελεί η διάδοση του εθελοντισμού καθώς και η ενημέρωση σε ότι αφορά τα δικαιώματα του παιδιού.

Για το λόγο αυτό την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, ώρα 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Παπάγου Χολαργού (αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη», επίπεδο -1, Περικλέους 55, Χολαργός), ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος θα μας μιλήσει για τον Εθελοντισμό και τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς πρόσφατα έχει δημοσιοποιηθεί από το Συνήγορο και ο σχετικός Πρακτικός Οδηγός «Εθελοντισμός & Δικαιώματα του Παιδιού», (βλ. www.0-18.gr/gia-megaloys/ethelontismos).

Αφού ακούσουμε για τον εθελοντισμό και από έναν άλλο ειδικό με μακρόχρονη και πολύπλευρη εμπειρία στο θέμα, τον Πρόεδρο των «Γιατρών του Κόσμου» Ελλάδος κ. Νικήτα Κανάκη, η κ. Μαρία Τσάγκαρη Ψυχολόγος-Ειδική Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη θα προχωρήσει στην αναλυτική παρουσίαση του παραπάνω Οδηγού. Τέλος ο συντονιστής της πανελλήνιας δράσης “Let’s Do It Greece” κ. Νίκος Κιούσης, θα μοιραστεί μαζί μας εμπειρίες από τις δράσεις στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των παιδιών.