Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το 1999 με την απόφαση 2806/22-6-1999 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ιδρύθηκε στο Χολαργό ο Σύλλογος Χολαργιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων του Χολαργού σε θέματα περιβάλλοντος και την ενεργοποίηση τους για την διοργάνωση συλλογικών προσπαθειών πολιτιστικής έκφρασης.

Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου εκλέγεται το πρώτο Δ.Σ. που αποτελείτο από τους Καραμπάση Ευστάθιο, Κουγιουμτζόπουλο Χαρη, Τζοχαλή Κων/νο, Ζανάκη Κατερίνα, Χαραμή Σωσώ, Χαρατσή Αλεξία, Χατζηπροκοπίου Αναστασία, Δανόπουλο Νίκο, Αλεξόπουλο Αθανάσιο και ο Στάθης Καραμπάσης εκλέγεται ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου, το περιεχόμενο της δράσης και το είδος της δραστηριότητας ήταν:

- Η ανάπτυξη στενών φιλικών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου.

- Η συγκέντρωση και προβολή πολιτιστικών και ιστορικών στοιχείων του Χολαργού.

- Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Χολαργιωτών σε θέματα διαφύλαξης του περιβάλλοντος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας καθώς και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών γι’ αυτά.

- Η ενίσχυση της αγάπης των μελών για την πόλη μας, το Χολαργό.

- Η λειτουργία ερασιτεχνικών καλλιτεχνικών τμημάτων και ομάδων όπως χορευτική ομάδα, μουσικό εργαστήρι κ.λπ.

- Η οργάνωση ψυχαγωγικών, πολιτιστικών εορταστικών εκδηλώσεων όπως συνεστιάσεις, εκδρομές, φεστιβάλ κ.λπ.

- Οι εκδόσεις και εκδηλώσεις λόγου όπως διαλέξεις, εφημερίδα ή περιοδικό επικοινωνίας των μελών, φιλολογικές και ποιητικές βραδιές κ.λπ.

- Η βράβευση των ατόμων με ιδιαίτερη επίδοση στα γράμματα, στην επιστήμη, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στην τεχνολογία, στις τέχνες και στην προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

- Η αμοιβαία συμπαράσταση και αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του συλλόγου αλλά και προς αναξιοπαθούντες τρίτους.

 

Ημερολόγιο για τον Παλιό Χολαργό

Ο Σύλλογος Χολαργιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον μετά την ίδρυσή του ανέπτυξε μια σημαντική δραστηριότητα και προσέλκυσε αρκετούς Χολαργιώτες που θεώρησαν ότι η σημασία του και ο ρόλος του στην τοπική κοινωνία είναι σημαντικοί. Αμέσως μετά την εκλογή του το πρώτο Δ.Σ. προχωράει στην έκδοση του πρώτου άλμπουμ ημερολογίου και συγκεντρώνει φωτογραφίες από τον παλιό Χολαργό . Η ανταπόκριση των παλιών Χολαργιωτών ήταν μεγάλη. Εκατοντάδες ανέκδοτες φωτογραφίες μαζεύτηκαν και ανέσυραν μνήμες από την παλιά γειτονιά. Το ημερολόγιο εξαντλήθηκε μέσα στη πρώτη εβδομάδα.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Υμηττό

Ο Σύλλογος θεωρώντας ότι ο Υμηττός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Χολαργού και πηγή ποιότητας ζωής για τους κατοίκους, διοργάνωσε εκδήλωση για το βουνό και το Προεδρικό Διάταγμα στο αμφιθέατρο του Δήμου Χολαργού. Στην εκδήλωση μια ομάδα επιστημόνων Δικηγόρων εξειδικευμένων σε θέματα περιβάλλοντος, Περιβαλλοντολόγων και Πολεοδόμων, Χολαργιώτες και μη, παρουσίασαν: - Ιστορικά στοιχεία για τον Υμηττό - Την Χλωρίδα και την Πανίδα του βουνού - Το προεδρικό διάταγμα που χαρακτηρίζει τις δύο ζώνες του Υμηττού - Τους κινδύνους που υπάρχουν για την οικοπεδοποίηση και οικοδόμησή του. - Προτάσεις για την προστασία του και την ανάπτυξή του.

Μελέτη για την καθαριότητα στους Δήμους

Ακολουθεί το 2001 μια πρωτότυπη τότε εκδήλωση όπου παρουσιάζεται μια μελέτη για την Καθαριότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με παράδειγμα τον Χολαργό. Στην εκδήλωση μίλησαν υπεύθυνοι του ΥΠΕΧΩΔΕ και ειδικοί μελετητές για την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων. Στην μελέτη αποκαλύφθηκαν πολλά και ουσιαστικά σημεία αδυναμιών του μηχανισμού καθαριότητας στο Δήμο μας καθώς και οι νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του κόστους και την αύξηση της παραγωγής στην καθαριότητα.

Τον ίδιο χρόνο εκπονείται καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και αντισεισμικής προστασίας ενώ σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Χολαργού διοργανώνεται καλλιτεχνική βραδιά με διαγωνισμό φαγητού.

 

Ο Σύλλογος Xολαργιωτών, αντέδρασε άμεσα στην αυθαίρετη τοποθέτηση συρμάτινου φράχτη στην Αγία Ελεούσα και έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Χολαργού πρόταση για την άμεση κατεδάφισή του. Παράλληλα διοργάνωσε συμβολική κατάληψη του χώρου και ανάρτησε πανό στο φράχτη με το οποίο επεσήμαινε ότι οι Χολαργιώτες παρακολουθούν και προστατεύουν για τον Υμηττό.

Ο Σύλλογος Χολαργιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον μαζί με το Δήμο του Χολαργού διοργάνωσαν για πρώτη φορά τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα του 2000. Η διοργάνωση είχε τεράστια επιτυχία. Για πρώτη φορά στο Χολαργό, πάνω από 1.000 άτομα μαζεύτηκαν στο χώρο κάτω από τα γήπεδα τένις της οδού Ναυαρίνου και μοιράστηκαν τη λαγάνα, τη φασολάδα και το χαλβά με χορούς και τραγούδια. Η επιτυχία ήταν τόσο μεγάλη που από τότε ο δήμος του Χολαργού διοργανώνει κάθε χρόνο την ίδια γιορτή.

Το 2003 ο Σύλογος Χολαργιωτών με ένσταση που υπέβαλε στην Περιφέρεια Αττικής, απέτρεψε την εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Αθλητικό κέντρο του Λόφου Τσακού. Με την επιχειρηματολογία του Συλλόγου η Επιτροπή του άρθρου 18 του Π.Δ. 410/95 της Περιφέρειας Αττικής έκρινε μη εκτελεστή την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χολαργού. Tο 2003 ο Σύλλογος Χολαργιωτών με ένσταση που υπέβαλε στην Περιφέρεια Αττικής, απέτρεψε την διχοτόμηση της πλατείας Δημοκρατίας. Με την επιχειρηματολογία του Συλλόγου και την ένσταση που κατέθεσε, η Επιτροπή του άρθρου 18 του Π.Δ. 410/95 της Περιφέρειας Αττικής έκρινε μη εκτελεστή την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χολαργού. Τέλος ο Σύλλογος διοργάνωσε μια σειρά εκδρομών σημαντικότερη των οποίων υπήρξε αυτή του γύρου της Μακεδονίας.

Ο Σύλλογος συμμετείχε και διοργάνωσε πολλές εκστρατείες καθαρισμού του Υμηττού από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του.

Τον Φεβρουάριο του 2007 αναλαμβάνει πρόεδρος του Συλλόγου ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος.

Tον Aπρίλιο του 2007 ο Σύλλογος κατέθεσε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μετονομασία της οδού Kλειούς σε Mάνου Λοΐζου. Παράλληλα διοργάνωσε εκδήλωση αφιέρωμα στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο 1ο Γυμνάσιο Χολαρου.

 ΜΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Μεγάλη στιγμή για το Σύλλογο πρωτοστατεί στο κίνημα ΜΚΟ Σύνταγμα, συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή με την ΚΕΔΚΕ που οδήγησε στην αλλαγή του Συνάγματος και την αναγνώριση της Κοινωνίας των Πολιτών. Διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης για τη διοικητική διαδικασία, την διαφάνεια στην δημόσια διοίκηση και τα δικαιώματα των ΜΚΟ.

 

Το 2008 ο Σύλλογος διοργανώνει μεγάλη πορεία στον Υμηττό με ηλεκτρονικό εντοπισμό και ξενάγηση στην χλωρίδα του Βουνού. Φτιάχνει ειδική σελίδα στο διαδίκτυο από την οποία κάθε επισκέπτης μπορεί να εντοπίσει και να λάβει πληροφορίες για τα φυτά του Υμηττού. Πολλές φορές ο Σύλλογος διοργάνωσε πορείες στον Υμηττό και κατέκτησε την κορφή του

 

Το καλοκαίρι του 2007 συμμετείχε στην κινητοποίηση του κόσμου και στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την άμεση αναδάσωση της Πάρνηθας μετά τις μεγάλες πυρκαγιές Επίσης διοργανώνει ομάδες εθελοντών για την φύλαξη του Υμηττού στην Αντιπυρική θερινή περίοδο

 

Τον ίδιο χρόνο ο Σύλλογος διοργανώνει εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Νέο Καταστατικό

Τον Ιουνιο του 2010 μετά την νέα δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ένωση των Δήμων Παπάγου Χολαργού η Γενική Συνέλευση αποφασίζει την αλλαγή του Καταστατικού και την μετονομασία του Συλλόγου σε “ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” Η απόφαση αυτή υλοποιήθηκε με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών 423-29/11/12

Νέοι σκοποί του Συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό

Το περιεχόμενο της δράσης και το είδος της δραστηριότητας είναι :

1.Η ανάπτυξη στενών φιλικών και κοινωνικών σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου.

2.Η ανάπτυξη επικοινωνίας μεταξύ των μελών

3.Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου, σε θέματα που αφορούν την ποιότητας ζωής στην πόλη καθώς και η ανάπτυξη πρωτοβουλιών γι αυτά.

4.Η ενίσχυση της αγάπης και του αισθήματος εντοπιότητας των μελών για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

5.Η δημιουργία θεματολογικών ομάδων

6.Η λειτουργία ερασιτεχνικών καλλιτεχνικών τμημάτων κλπ.

7.Η οργάνωση θεματολογικών, ψυχαγωγικών, πολιτιστικών και εορταστικών εκδηλώσεων όπως συνεστιάσεις, εκδρομές, φεστιβάλ, διαλέξεις κλπ.

8.Η ανάπτυξη πρωτοβουλία και δράσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

9.Η βράβευση των ατόμων με ιδιαίτερη επίδοση στα γράμματα, στην επιστήμη, στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στην τεχνολογία, στις τέχνες και στην προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

10.Η αμοιβαία συμπαράσταση και αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του συλλόγου αλλά και προς αναξιοπαθούντες τρίτους.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Στη Γενική Συνέλευση της 23ης Νοεμβρίου 2011 ο Σύλλογος υιοθετεί το πρότυπο λειτουργίας που εκπόνησε το μέλος του Δημήτρης Κατσαρέλης. Ο Σύλλογος, ακολουθεί το πρότυπο Α.Π.Ο.Π.Λ.Ο.Υ.Σ. (ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ ΟΛΩΝ μας στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ τους ΣΚΟΠΟΥΣ μας) που είναι ειδικά φτιαγμένο για ΜΚΟ.

Υπάρχουν και οι τρεις αρχές του προτύπου στις οποίες ακουμπάει η συγκεκριμένη δράση:

1) Ανάπτυξη Συνεργασιών και Διαδικτύωση,

2) Συνεχής Βελτίωση και Καινοτομία και

3) Προσήλωση στην Αποτελεσματικότητα.

Τον Νοέμβριο του 2011 εκλέγεται νέο Δ.Σ. και πρόεδρος του Συλλόγου αναλαμβάνει ο Πάνος Παγώνης.

Τον Μάρτιο του 2012 διοργανώνει εκδήλωση με θέμα Κοινωνική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ζουρούδη και την μη κερδοσκοπική εταιρεία Παπάγου Πολιτεία.

 

Τον Ιούνιο του 2012 διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την Οικιακή Βιοκαλλιέργεια και τον Δεκέμβριο του 2012 ο Σύλλογος συστήνει Επιτροπή Καταναλωτών.

 

Τον Ιούλιο του 2012 συμμετέχει και αναλαμβάνει την προβολή ενεργοποιώντας όλα τα μέλη του για την επιτυχία της εκδήλωσης συναυλίας που διοργανώνει το μέλος του Ευτυχία Μοσχάκη για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Για την εκδήλωση το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Δελή ζωγραφίζει έναν πίνακα που εντυπωσίασε.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Σύλλογος μαζεύει σχολικά είδη και τα μοιράζει στα δημοτικά του Παπάγου και του Χολαργού για τα παιδιά απόρων οικογενειών. Μία δράση που επαναλήφθηκε και τον επόμενο χρόνο.

 

Τον Οκτώβριο του 2013 διοργανώνει εκδήλωση με θέμα Ασφάλεια στην Γειτονιά και με τίτλο: "Στα 15 κλεφτήκαμε, στα 67 μας κλέψανε".

 

Τον Ιανουάριο του 2013 με την ευκαιρία της κοπής της πρωτοχορνιάτικης πίτας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τις νέες ηλεκτρονικές τεχνολογίες επικοινωνίας και τα κοινωνικά δίκτυα.

 

Τον Απρίλιο του 2013 διοργανώνει διαγωνισμό λογοτεχνίας, video και φωτογραφίας και εκδήλωση με θέμα τα Πεζοδρόμια.

Το 2013 διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία την Ημέρα των Συλλόγων στον Δήμο Παπάγου Χολαργού και κάνει πρόσκληση σε όλους τους συλλόγους για την καθιέρωση της. Είναι η σημαντικότερη στιγμή στην ιστορία του Συλλόγου αφού βασικός σκοπός του είναι η κινητοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών. Στην Ημέρα των Συλλόγων όλοι οι σύλλογοι Χολαργού και Παπάγου και άλλων όμορων δήμων, έχουν τη ευκαιρία να στήσουν περίπτερα και να παρουσιάσουν τις δράσεις τους στους πολίτες. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή 38 συλλόγων και την επίσκεψη 2.500 ατόμων στο χώρο των περιπτέρων. Στόχος είναι η Ημέρα των Συλλόγων να καθιερωθεί σε κάθε δήμο.

Το 2014 διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης επιχειρησιακού προγράμματος στο αμφιθέατρο του Χολαργού και καλεί τς παρατάξεις να υιοθετήσουν 8 προτάσεις για την αλλαγή της φυσιογνωμίας του ενιαίου Δήμου Παπάγου Χολαργού εν΄όψη των δημοτικών εκλογών.

Από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, συμμετέχει στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Παπάγου Χολαργού επίσημο όργανo των φορέων της Πόλης

Το 2015 το Δ.Σ. του συλλόγου αποφασίζει να προτείνει στην Γενική Συνέλευση αλλαγή καταστατικού και την ιυοθέτηση πανελλαδικού χαρακτήρα. Η νέα πρόταση του καταστατικού βρίσκεται εδώ με την ανάπτυξη των δράσεών  πέραν των ορίων του Δήμου Παπάγου Χολαργού και την μετονομασία του Συλλόγου σε «Εν Δράσει» με δικαίωμα εγγραφής ως μέλος, κάθε Ευρωπαίου Πολίτη.

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε την αποκέντρωση των λειτουργιών του Συλλόγου και την δημιουργία Επιτροπών για την ανάπτυξη παράλληλων και συνεχών δράσεων.

Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί από Καταστατική Γενική Συνέλευση που θα συμπεριλαμβάνει και την λειτουργία των Επιτροπών όταν αυτές οριστικοποιηθούν.

Τον Μάρτιο του 2105 το Δ.Σ. αποφασίζει πρωτόκολλο ανάπτυξης των δράσεων και δικτύωσης τους ως εξής:

Πρωτόκολλο Ενεργειών:

1. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

2. ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΥΛΙΚΟΥ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ blog/site

3. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΆΡΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ

4. ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

5. ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

6. ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

7. ΧΟΡΗΓΙΕΣ

8. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΧΟΥ - ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

9. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΘΕΣΜΟ

10. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

11. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Κύκλος επαφών Δικτύωση:

1. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

2. ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

3. ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

4. ΜΕΛΗ ΟΦΕΛΟΎΜΕΝΟΙ

5. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

6. ΔΗΜΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

8. ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Τρόποι διάδοσης των δράσεων:

1. Συνεντεύξεις

2. Νομολογία

3. Εκλαΐκευση Μελετών

4. Εκδηλώσεις Ευαισθητοποίησης

5. Ερωτηματολόγια

6. Ψηφοφορίες e.petition

7. Ημερίδες - Σεμινάρια

8. Δημιουργία Video παρουσιάσεις

9. Εντυπα Φυλλάδια

10. Καμπάνιες Social Media

11. Αρθρογραφία

12. Οργάνωση – Κατάρτιση Κινητοποίηση εθελοντών

Το 2015 συστήνει Επιτροπή για την δημιουργία Παρατηρητηρίου Πολιτών για τις Δημόσιες Συμβάσεις και το παρουσιάζει σε ειδική εκδήλωση στο Hilton. Παράλληλα κατασκευάζει σχετική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο στην διεύθυνση www.contractwatch.eu

Την ίδια χρονιά δημιουργεί επιτροπή για την κατάρτιση μελών Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων με στόχο την βελτίωση της συγκρότησης των γονιών που συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες των σχολείων. Η επιτροπή δημιουργεί ένα προσωρινό ενημερωτικό blog στην διεύθυνση http://goneondraseis.blogspot.gr με σκοπό να το μετασχηματίσει σε χρηστική πλατφόρμα για τα μέλη των συλλογικών οργάνων των γονιών.

Με απόφασή του ο σύλλογος σύστησε και Επιτροπή κατάρτισης μελών Δ.Σ. Τοπικών Αθλητικών Ερασιτεχνικών Σωματείων με σκοπό την βελτίωση της λειτουργίας των σωματείων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που μπορούν να παρέχουν στους αθλούμενους του μαζικού αθλητισμού.

Σύστησε επίσης Επιτροπή για την Αξιοποίηση Δημόσιων Εγκαταλελειμμένων Χώρων όπου σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τον Δήμο Μαραθώνα και τον Δήμο Ηλιούπολης σχεδιάζει την κατασκευή ηλεκτρονικών παιχνιδιών με θέμα της ιστορία της πόλης και της ανασκαφής και παράλληλα την κατασκευή φυσικού πεδίου, θεματολογικού πάρκου για την βιωματική επέκταση του παιχνιδιού.

Τέλος έχει συστήσει και την Επιτροπή Ανταλλακτικής Οικονομίας με σκοπό την δημιουργία μίας πλατφόρμας Κυκλικής Οικονομίας για την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών χωρίς χρήματα.

 

Με απόφασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου στις 31/8/2016 ξεκίνησε διαδικασία Πιστοποίησης για την άρτια λειτουργία του και την βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ με προδιαγραφές: ISO 9001: 2015 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας) ISO 14001:201 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης)

 

Τον Φεβρουάριο του 2017 η Επιτροπή Γονέων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Πως να μιλήσω στο παιδί μου για τον Ερωτα». Η εκδήλωση είχε μια καινοτόμα δομή με ζωντανή μουσική, θεατρικό δρώμενο, video και ερωτήσεις που απαντούσε το κοινό. Ηταν μια εκδήλωση που εισάγει μια νέα φόρμα στον τομέα της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

PrintEmail