ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Συλλόγου για τα πεζοδρόμια.

H κατάμεστη αίθουσα Δημαρχείου Χολαργού, έδειξε ότι υπάρχει η κρίσιμη μάζα των πολιτών που ενδιαφέρονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους ως πεζοί. Ο κόσμος που παραβρέθηκε εξέφρασε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στον πρόεδρο Πάνο Παγώνη, την ικανοποίησή του, όχι μόνο για την επιλογή του θέματος, αλλά και για την ποιοτική διοργάνωση.

 

Με διαφάνειες και εκατοντάδες παραδείγματα οι ομιλητές Νίκος Στάπας του Συλλόγυο ΠΕΖΗ, Θάνος Βλαστός καθηγητής του τμήματος Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ και η κα Μαρίλη Γρίβα της Δ/νσης Ειδικών Έργων Αναβάθμισης Περιοχών του ΥΠΕΚΑ,  έδειξαν τις δυνατότητες, αλλά και την αναγκαιότητα εξασφάλισης χώρου πεζών μέσα στις γειτονιές και στην πόλη.

Απόλυτα ικανοποίησε ο καθηγητής Θάνος Βλαστός ο οποίος με πηγαίο ενθουσιασμό εκτός από τα τεχνικά στοιχεία έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα κοινωνικά στοιχεία που δημιουργούν οι συνθήκες και η κατάσταση των πεζοδιαδρομών και έβαλε
καθαρά το δίλημμα ή εξυπηρέτηση των πεζών ή εξυπηρέτηση του ΙΧ.

Αξιοσημείωτη και η ομιλία του Αντιδήμαρχου Παπάγου Χολαργού κ. Δασκαλόπουλου που μεταξύ άλλων έβαλε την πολιτική διάσταση του θέματος αναφέροντας τις ατομικές αντιδράσεις των ίδιων των πολιτών όταν ο δήμος προσπαθεί να εξασφαλίσει διαδρομές πεζών.

 

Ο Σύλλογος "Εν Δράσει" όπως κάνει σε όλες τις εκδηλώσεις του θα εκδώσει ντοκουμέντα και θέσεις με λεπτομέρειες, όμως το πρώτο συμπέρασμα της συζήτησης ήταν η πραγματικότητα μια πολιτικής μάχης μεταξύ αυτών που διεκδικούν να κινούνται με φιλικό τρόπο στην γειτονιά τους και αυτών που προτιμούν τον σύγχρονο σκληρό και ατομικό τρόπο της γρήγορης μετακίνησης.

Αισθηση προκάλεσε και η βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό με εκπληκτικά έργα.

Ακολουθούν αποσπάσματα απο την εκδηλωση και το βίντεο του Μαθητή της πρώτης Γυμνασίου Δημήτρη Κωνσταντινίδη που κέρδισε το πρώτο βραβειο :