Δίκτυο καταναλωτών με λαχανόκηπους

Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εν Δράση για την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων στο σπίτι.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν όπως είπε η αντιπρόεδρος του συλλόγου κα Κατερίνα Πετράκη, να δημιουργηθεί ένα δίκτυο καταναλωτών βιολογικών προϊόντων που θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς της κατανάλωσης. Ενα δίκτυο όπως είπε συνειδητοποιημένων καταναλωτών με τις απαραίτητες γνώσεις στο αντικείμενο.

Ετσι στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και μίλησαν ο Ταξιάρχης Ανδριτσόπουλος γεωπόνος και τεχνικός σύμβουλος τηλεοπτικών εκπομπών που παρουσιάζουν την καλλιέργεια στους οικιακούς κήπους και ο Φαβιανός Ρουγγέρης πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών που συμμετέχουν στις βιολογικές λαϊκές. Ο κ. Ρουγγέρης εξήγησε στον κόσμο τι σημαίνει βιολογική καλλιέργεια, ποια είναι η διαδικασία πιστοποίησης και τί πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές. Ο κ. Ανδριτσόπουλος περιέγραψε τους βασικούς συντελεστές που πρέπει να ξέρει ένας κοινός θνητός για να ξεκινήσει μια καλλιέργεια στον κήπο του ή στο μπαλκόνι του και έδωσε κάποιες ιδέες και κάποια παραδείγματα για το φύτεμα με ντομάτα, λάχανα, πιπεριές ακόμη και πατάτες. Οπως διαπιστώθηκε η ιδέα της εκδήλωσης ήταν πολύ καλή.

Το μεγάλο αμφιθέατρο μπροστά από το Δημαρχείο Χολαργού γέμισε παρά του ότι την ίδια ώρα ήταν η πρεμιέρα της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό. Αλλά και στη συνέχεια ο καταιγισμός των ερωτήσεων που δέχτηκαν οι ομιλητές έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για την οικιακή καλλιέργεια. Εντύπωση προκάλεσε και η συμμετοχή των παιδιών που έκαναν ενδιαφέρουσες και απανωτές ερωτήσεις. Στην εκδήλωση υπήρχαν σπόροι και φυντάνια που μοιράστηκαν αλλά και ένα δελτίο παραγγελίας για όσους θέλουν να προμηθευτούν κάτι συγκεκριμένο. Επιδίωξη είναι να υπάρχει η δυνατότητα στις βιολογικές λαϊκές, να προμηθευτεί κανείς βιολογικούς σπόρους για να φυτέψει ότι είναι κατάλληλο για την εποχή και μέσω του δικτύου να αγοράσει σε καλύτερες τιμές. Ετσι μετά το δίκτυο Αλληεγκύης που έφτιαξε ο Σύλλογος με την προηγούμενη εκδήλωσή του για την Κοινωνική Πολιτική, τώρα δημιουργεί ένα δεύτερο δίκτυο καταναλωτών με την βιολογική οικιακή καλλιέργεια.

Η μεγάλη είδηση πάντως που βγήκε από την εκδήλωση ήταν η πρόθεση που εξέφρασε ο πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών, μία φορά την εβδομάδα να διαθέτουν τα τρόφιμα της βιολογικής λαϊκής στους παιδικούς σταθμούς. Πάντως ο Σύλλογος απέδειξε για μια φορά ακόμη ότι παρά τα όσα λέγονται ο κόσμος έχει διάθεση για συμμετοχή και δράση.