Πιστοποιητικά Διαχείρισης και Ποιότητας και Περιβάλλοντος στον Εν Δράσει

Στις 3 Νοεμβρίου στην υπερσύγχρονη αίθουσα του ξενοδοχείου Radisson Park Blu Hotel πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής Πιστοποιητικών Διαχείρισης Ποιότητας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος ISO 9001:2015 και ISO 14001 στον Σύλλογο «Εν Δράσει» Η υιοθέτηση των παραπάνω προτύπων από έναν σύλλογο αποτελεί γεγονός καθώς εμπεδώνει μια αντίληψη καθιέρωσης διαδικασιών στους συλλόγους και ειδικά σ΄αυτούς που συνεργάζονται ή συμπληρώνουν δράσεις του δημόσιου τομέα. Σκοπός του Εν Δράσει είναι η παροχή εργαλείων στις τοπικές κοινωνίες για να αναπτύξουν δράσεις σε τοπικό επίπεδο και να δώσουν υπεραξία στην περιοχή τους βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους. Γι αυτό και ο Εν Δράσει ασχολείται και αναπτύσσει συνεργασίες με δήμους που θέλουν να ενεργοποιήσουν τις τοπικές τους κοινωνίες και να αποκτήσουν με αυτές αλλά και να τεκμηριώσουν μια πραγματική εταιρική σχέση. Οπως παρουσιάστηκε και στην εκδήλωση ο Σύλλογος Εν Δράσει αναπτύσσει πρωτοβουλίες όπως την αξιοποίηση δημόσιων χώρων που μέχρι σήμερα μένουν αναξιοποίητες και μπορούν να πάρουν ζωή με την ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών, την δημιουργία ενός παρατηρητηρίου πολιτών που θα μπορεί να αξιολογεί τα έργα και τις προμήθειες αρχικά των δήμων και στην συνέχεια του δημόσιου τομέα και στην συνέχεια να μεταβιβάζει αυτήν την αξιολόγηση στις αναθέτουσες αρχές και την κατάρτιση των Δ.Σ. των συλλόγων γονέων των σχολείων για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη παρέμβασή τους στην λειτουργία των σχολείων. Επίσης ο Σύλλογος ετοιμάζει πλατφόρμα για την τοπική ανταλλακτική οικονομία, αλλά και για την υποστήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων. Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του ο Σύλλογος Εν Δράση επέλεξε να υιοθετήσει τα πρότυπα ISO 9001:2015 και ISO 14001 έτσι ώστε να τηρούνται συγκεκριμένα πρωτόκολλα και διαδικασίες, να επιτυγχάνεται η άρτια επικοινωνία και η κατανομή έργου μεταξύ των μελών του και να συνδέονται όλες οι ενέργειες που πραγματοποιούνται με μετρήσεις και στόχους. Οι μετρήσεις των επιδόσεων και η στοχοθεσία είναι θεμελιώδη προαπαιτούμενα για την λειτουργία του Συλλόγου σύμφωνα με τα παραπάνω πρότυπα όπως σημείωσε και στην ομιλία του ο Χαράλαμπος Γαλατσιάνος πρόεδρος του φορέα πιστοποίησης EQA που απένειμε τα βραβεία.

ΠΑΙΔΙ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Τρεις βασικοί πόλοι γύρω από τους οποίους περιστρέφεται μεγάλο μέρος της ζωής μας ως ενήλικες, ειδικά αν είμαστε γονείς.

Ο βαθμός που επηρεάζει ο ένας τον άλλο μεγάλος.

Ο βαθμός που γνωρίζουμε πώς να κινηθούμε ανάμεσά τους, μικρός.

Σύλλογοι μαθητών και γονέων προκειμένου να είναι αποτελεσματικοί στην εκτέλεση των καθηκόντων τους που πρόσκαιρα και εθελοντικά καλούνται να ασκήσουν, πρέπει να γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό πώς να το καταφέρουν.

Σημαντικό κομμάτι στο έργο της Ομάδας «Γονέων Δράσεις» στα πλαίσια των δράσεων που έχει υιοθετήσει ο σύλλογος «Εν Δράσει» για την κατάρτιση των μελών των Συλλόγων Γονέων, αποτελεί η διάδοση του εθελοντισμού καθώς και η ενημέρωση σε ότι αφορά τα δικαιώματα του παιδιού.

Για το λόγο αυτό την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, ώρα 19:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Παπάγου Χολαργού (αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη», επίπεδο -1, Περικλέους 55, Χολαργός), ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος θα μας μιλήσει για τον Εθελοντισμό και τα Δικαιώματα του Παιδιού, καθώς πρόσφατα έχει δημοσιοποιηθεί από το Συνήγορο και ο σχετικός Πρακτικός Οδηγός «Εθελοντισμός & Δικαιώματα του Παιδιού», (βλ. www.0-18.gr/gia-megaloys/ethelontismos).

Αφού ακούσουμε για τον εθελοντισμό και από έναν άλλο ειδικό με μακρόχρονη και πολύπλευρη εμπειρία στο θέμα, τον Πρόεδρο των «Γιατρών του Κόσμου» Ελλάδος κ. Νικήτα Κανάκη, η κ. Μαρία Τσάγκαρη Ψυχολόγος-Ειδική Επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη θα προχωρήσει στην αναλυτική παρουσίαση του παραπάνω Οδηγού. Τέλος ο συντονιστής της πανελλήνιας δράσης “Let’s Do It Greece” κ. Νίκος Κιούσης, θα μοιραστεί μαζί μας εμπειρίες από τις δράσεις στον τομέα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των παιδιών.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Κάπως έτσι θα γίνονται οι εκδηλώσεις του μέλλοντος όπως την διοργάνωσε η ομάδα γονέων του Συλλόγου Εν Δράσει: «Γονέων Δράσεις»

Μια εκδήλωση με θέμα «Πως να μιλήσω στα παιδιά για τον Ερωτα».

Read more...