ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣΣήμερα στις πόλεις έχουν αναπτυχθεί έντονα φαινόμενα παθογένειας λόγω της καθιστικής ζώης και την αλόγιστης χρήσης του Ι.Χ. με τεράστιες επιτώσεις.

Read more: ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Sustainable-mobility

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο καθηγητής του τμήματος Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Θάνος Βλαστός στη δημοσιότητα, ένα παιδί που μεγαλώνει σε ένα δρόμο με μεγάλη κίνηση έχει κατά μέσο όρο δύο φίλους, ενώ ένα παιδί που μεγαλώνει σε έναν ήσυχο δρόμο έχει κατά μέσο όρο επτά φίλους.
Αυτό και μόνο το συγκλονιστικό στοιχείο που δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις τεράστιες και πολυποίκιλες επιπτώσεις που έχει ο συνωστισμός και η αλόγιστη χρήση του Ι.Χ. στις γειτονιές αρκεί για να μας πείσει ότι είναι άμεση προτεραιότητα να έχουμε έναν ολοκληρωμένο συνολικό σχεδιασμό για την μετακίνηση στον δήμο μας.

Read more: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Και γιατί προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις γειτονιές μας, να μη χρησιμοποιήσουμε τη χρηματοδότηση μέσω διαδικτύου;

Αυτοδιαχειριζόμαστε τις ζωές μας

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ

Read more: ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Το μήνυμα της προσυνεδριακής ημερίδας της 5ης Νοεμβρίου 2015
Ένα πολυσήμαντο μήνυμα έδωσαν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου οι οργανώσεις κοινωνίας πολιτών στην προσυνεδριακή ημερίδα που έγινε στην Αθήνα για την κοινωνική οικονομία.

Ένα ισχυρό μήνυμα από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες εθελοντικών οργανώσεων, τα κοινωνικά δίκτυα, τις κοινωνικές επιχειρήσεις και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς.

Read more: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ